Teleurstelling groot bij Cambuur na nederlaag tegen SC Heerenveen: 'We zijn in elk geval benadeeld’

Teleurstelling groot bij Pascal Bosschaart en Doke Schmidt na nederlaag tegen SC Heerenveen

,,We zijn bestolen’’, zei verdediger Calvin Mac-Intosch. ,,In elk geval benadeeld’’, vond trainer Pascal Bosschaart na de 1-2 nederlaag van Cambuur in de derby tegen SC Heerenveen.

Twee momenten wilde Bosschaart er uitlichten. Twee situaties die in zijn ogen cruciaal waren in de derby. In de tiende minuut legde scheidsrechter Danny Makkelie de bal op de stip na ingrijpen van de VAR. Calvin Mac-Intosch kreeg de bal tegen zijn uitgestoken arm. ,,Als de VAR daar ingrijpt, moet hij dat ook doen bij Joey Veerman.’’

Die kreeg in de 70ste minuut eveneens een bal op zijn arm in het strafschopgebied. Ook zijn arm zat niet langs zijn lichaam. ,,Ik snap dat het lastige momenten zijn, maar dan moet ie daar ook ingrijpen’’, vond Bosschaart. Makkelie deed niets.

Rode kaart

De rode kaart die Doke Schmidt na dik tien minuten kreeg, veranderde de derby, vond Bosschaart. ,,Het was een wat onbesuisde actie. Hij kan ‘m gaven, maar het ziet er door al die herhalingen wat spectaculairder uit. Donkergeel, maar rood vond ik wat overdreven.’’

Schmidt zelf zat er logischerwijs doorheen. Juist de oud-Heerenvener wilde zich dolgraag bewijzen in de derby. ,,Het was vrij stevig, dat besef ik’’, zei de verdediger. ,,Ik heb gelijk sorry gezegd en dacht aan een gele kaart. Je staat in het veld om te helpen en dat doe je niet op deze manier’’, zei hij schuldbewust.

Nieuws

menu