Technisch manager Foeke Booy: er gaat niemand weg bij Cambuur, Joris Kramer komt

Foeke Booy. FOTO HENK JAN DIJKS

Bij SC Cambuur gaat dinsdag, op de laatste dag van de transferperiode, niemand weg. Dat laat technisch manager Foeke Booy weten. De club heeft wel een nieuwe verdediger gevonden: Joris Kramer van AZ.

,,Als er al iets van een vertrek aanstaande zou zijn, had ik dat nu wel moeten weten. En dat is niet het geval. Er is een speler weg (Kellian van der Kaap, red.) en er komt een speler bij. Daar blijft het bij."

Zorgen bij supporters over een eventueel vertrek van Issa Kallon zijn dan ook overbodig. De aanvaller, die nog een contract heeft tot en met medio 2022, zou volgens geruchten in de belangstelling staan van FC Emmen. Booy verwijst dat desgevraagd naar het rijk der fabelen.

Zo blijft het dus op 'deadline day' bij Van der Kaap als enige vertrekkende speler, nadat diens transfer naar het Israelische Maccabi Netanya vorig week al rond kwam. ,,Ik doe straks de telefoon uit op weg naar Helmond en dan is het klaar", aldus Booy, verwijzend naar het duel van de Leeuwarders dinsdagavond op bezoek bij Helmond Sport.

Huur met optie tot koop

Cambuur versterkte zich nog wel, met Joris Kramer van Jong AZ. De 24-jarige verdediger werd al even genoemd. Hij wordt gehuurd, met een optie tot koop. Booy wilde dinsdagmiddag in eerste instantie nog niet ingaan op de naam van Kramer, maar al snel maakte de club de komst van de verdediger bekend. ,,We volgen Joris al langer en zijn blij dat we hem eindelijk naar Leeuwarden hebben kunnen halen'', zegt Booy.

 

Nieuws

menu