Tandemduo Bangma-Bos raakt in sprint wereldtitel kwijt

Tristan Bangma (links) en Patrick Bos verdedigden zaterdag hun wereldtitel op de weg. Donderdag gingen ze onderuit in de WK-tijdrit.

Paralympisch wielrenner Tristan Bangma uit Donkerbroek en zijn tandempartner Patrick Bos zijn op het WK in Portugal onttroond als wereldkampioen in de wegwedstrijd.

Na een koers over 117,6 kilometer (op het auto- en motorcircuit van Estoril) werden Bangma en Bos in de eindsprint verslagen door de Spanjaarden Christian Venge Balboa en Noel Martin Infante.

Na 2 uur en 33 minuten bleven zij ook het andere Nederlandse koppel, Vincent ter Schure-Timo Fransen, voor. Laatstgenoemden wonnen zilver, in dezelfde tijd als de winnaar en ook als Bangma en Bos, die het brons grepen.

De visueel beperkte Bangma en zijn piloot uit Deventer hadden op het vorige WK, in 2019 in Emmen, de regenboogtruien veroverd. Tijdens de mondiale titelstrijd in Portugal kwamen ze donderdag ten val in de tijdrit. Ze finishten daardoor als achtste.

Aan de wegwedstrijd van zaterdag deden 19 tandemkoppels mee. De winnaars haalden een gemiddelde snelheid van 46,1 kilometer per uur.

Nieuws

menu