Veel vraagtekens voor derde duel Cambuur in zeven dagen

Fysiek trainer Nicky Boonstra heeft overzicht tijdens een eerdere training van Cambuur.

Fysiek trainer Nicky Boonstra heeft overzicht tijdens een eerdere training van Cambuur. Foto: Henk Jan Dijks

De schade die Cambuur vrijdagavond opliep bij Jong Ajax was groter dan twee verliespunten. Verschillende spelers hielden blessures over aan het bezoekje aan Amsterdam.

Blessures die Cambuur eigenlijk niet uitkomen. Want drie dagen na het uitduel bij Jong Ajax wachten maandagavond de beloften van FC Utrecht alweer. Heel lang duurde de training daarom zondagochtend niet. ,,We kunnen niet teveel doen’’, wist trainer Henk de Jong. ,,Eigenlijk zitten de wedstrijd te kort op elkaar, maar het kan niet anders.’’

‘Op karakter uitgespeeld’

Een blik op het veld leerde dat er nogal wat spelers ontbraken. Zeker is dat David Sambissa en Michael Breij niet van de partij zijn. Beiden gingen vrijdagavond door hun enkel. De Fransman werd al vroeg gewisseld, invaller Breij moest noodgedwongen de wedstrijd volbrengen. ,,Die heeft ‘m op karakter uitgespeeld’’, zei De Jong. Breij: ,,Ik klapte er al snel doorheen en nu zit er een groot ei op.’’

Ook Robert Mühren verscheen niet op het veld. De topscorer kreeg vrijdag een tik op zijn knie. Zijn meespelen is net als dat van Calvin Mac-Intosch en Jamie Jacobs nog een vraagteken. Mitchel Paulissen is ook niet fit genoeg.

Vijfde keer geel

Doke Schmidt was wel op het veld, maar is maandagavond vanwege een schorsing afwezig. Hij kreeg tegen Jong Ajax zijn vijfde gele kaart. De Jong heeft verschillende opties om de plek rechts achterin op te vullen. Hij wilde zijn plannen nog niet prijsgeven. Wel is zeker dat Alex Bangura links achterin Sambissa vervangt.

Het puntenverlies is verwerkt. ,,We kunnen nog altijd een tikkie hebben’’, constateerde De Jong. Hij wist ook dat Cambuur gezien de kansen eigenlijk had moeten winnen in Amsterdam. ,,Ik ben blij met al die kansen. Ze gaan er een keer niet in, dat kan. Het zijn geen robots.’’ Met 69 doelpunten uit 24 duels is de koploper veruit de productiefste ploeg.