Tafeltennisicoon Saive wil olympische baas België worden

Tafeltennisicoon Saive wil olympische baas België worden ANP

Jean-Michel Saive, de beste Belgische tafeltennisser ooit, wil voorzitter worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). De 50-jarige Saive is momenteel al vice-voorzitter. Hij nam tussen 1988 en 2012 zeven keer deel aan de Olympische Spelen en is daarmee Belgisch recordhouder. Hij stond tussen 1994 en 1996 bijna twee jaar op de eerste plaats van de wereldranglijst.

"De Belgische tafeltennisbond heeft aangegeven mijn kandidatuur voor het voorzitterschap van het BOIC te ondersteunen", laat Saive weten. "Dat is de eerste stap in een lang proces. Ik ga een programma verfijnen op basis van mijn vele ontmoetingen tot aan de verkiezingen. Maar mijn allereerste prioriteit op dit moment blijft natuurlijk de voorbereiding en ondersteuning van de atleten in deze bijzonder ingewikkelde periode."

De voormalige tafeltennistopper was tot 2019 nog zelf actief met het batje. Hij is al sinds 2009 bestuurslid van het BOIC en vanaf 2017 vice-voorzitter. De huidige preses van het BOIC, Pierre-Olivier Beckers, is momenteel bezig aan zijn vierde en laatste ambtstermijn. De voorzittersverkiezingen zijn wegens de coronacrisis uitgesteld naar het najaar van 2021.

Nieuws

menu