Tadic denkt nog wel eens aan een finale tussen Ajax en Liverpool

Tadic denkt nog wel eens aan een finale tussen Ajax en Liverpool ANP

Als Dusan Tadic woensdagavond rond de klok van negen aan de aftrap staat van het thuisduel van zijn Ajax met Liverpool, dan kan hij zomaar nog eens aan de fantastische Europese campagne van zijn ploeg van twee seizoenen geleden denken. "Liverpool tegen Ajax, dat had de finale moeten zijn", zegt hij.

Maar na memorabele overwinningen op Real Madrid en Juventus verspeelde Ajax in de 96e minuut van de return met Tottenham Hotspur (2-3) een ticket voor de eindstrijd. Lucas Moura maakte zijn derde in de Johan Cruijff ArenA. Die treffer doet nog steeds veel pijn bij Tadic. "Ook omdat ik denk dat wij het Liverpool in de finale lastiger hadden gemaakt dan de Spurs", vertelt de Serviër.

Grote vraag is of het huidige Ajax de kampioen van Engeland woensdag een vervelende avond kan bezorgen. Van de ploeg van twee jaar geleden is niet zo veel meer over na transfers van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Kasper Dolberg, Liverpool hoefde de afgelopen seizoenen geen dragende spelers te verkopen en nam onlangs nog spelmaker Thiago over van Bayern München.

"Liverpool is een van de beste ploegen van dit moment", beseft de 31-jarige Tadic. "Zij zetten hoog druk en hebben fantastische aanvallers. Zij zijn gewoon heel sterk. Jammer dat Virgil van Dijk geblesseerd is", zegt hij over de verdediger met wie hij nog samen speelde bij Southampton. "Want wij spelen het liefst tegen een zo'n sterk mogelijk Liverpool. Daarbij is hij een aardige gozer. Hopelijk is hij snel weer fit."

Tadic speelt in de eredivisie vaak op de linkerflank, omdat hij volgens zijn trainer daar een hoger rendement haalt. Voor de grote wedstrijden in de Champions League, zoals woensdag tegen Liverpool, keert hij meestal terug in de spits. "Ik vind het geen probleem om daar te spelen", stelt hij. "Ik speel waar de ploeg mij het beste kan gebruiken. Wij zijn Ajax en zullen er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen."

Nieuws

menu