Sytse Bokma wint zwaar gedevalueerde ljepperij in Buitenpost

Archieffoto van Sytse Bokma uit 2018 FOTO NIELS DE VRIES

Sytse Bokma was vrijdagavond de beste fierljepper in Buitenpost. Tijdens de achtste FLB-competitiewedstrijd sprong hij 19,11.

De ljepontmoeting in Buitenpost was dubbel gedevalueerd. Bij de heren topklasse ontbrak de helft van de ljeppers. Nard Brandsma, Oane Galama, Ysbrand Galama en Jarno Hoekstra verkozen rust vanwege de zaterdag te houden NFM in It Heidenskip.

Daarnaast werd er slechts een wedstrijd gesprongen waarin alle deelnemers slechts twee keer in actie kwamen. Regen zorgde voor deze maatregel. Ook in de andere klassen hielden de winnende afstanden niet over. Junior Rutger Haanstra kwam tot 17,95. Bij de jongens leed Arend Veenstra, die de eerste zes ljepperijen won, zijn tweede nederlaag op rij. Nu was Auke Jan Jilderda hem met 15,83 de baas.

Tessa Kramer pakte haar vierde dagtitel door bij de vrouwen met 14,46 het verst te springen. Inger Haanstra was bij de meisjes met 13,66 de beste. Het enige pr van de avond kwam in deze klasse op naam van Sanne Bouwstra. De ljepster uit Reduzum sprong 12,98.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Fierljeppen
Fierljeppen