Sydney van Hooijdonk zorgt eindelijk voor meer keuzes voorin bij SC Heerenveen

Aanvaller Van Hooijdonk op huurbasis naar sc Heerenveen ANP

SC Heerenveen presenteerde dinsdagmiddag Sydney van Hooijdonk als nieuwe spits. De 21-jarige aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Bologna.

Van Hooijdonk trainde dinsdag al mee met de selectie. Hij is naar verwachting over een paar weken volledig wedstrijdfit. Van Hooijdonk kreeg het voorbije halfjaar slechts vijf invalbeurten bij Bologna, dat uitkomt in de Serie A.

Volgens Van Hooijdonk kan hij meteen meespelen als Heerenveen op 5 februari de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. ,,Ik heb bij Bologna altijd op een hoog niveau getraind en in de wedstrijdselectie gezeten. Maar het was voor mijn ontwikkeling beter om verhuurd te worden. Ik ben dan ook heel blij met Heerenveen.”

Technisch manager Ferry de Haan is blij dat de keuzemogelijkheden in de aanval worden vergroot. ,,Sydney is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten.”

Nieuws

menu