Sydney van Hooijdonk ontbreekt bij SC Heerenveen, maar trainer Van Wonderen gooit nieuwe speelwijze daarom niet overboord

SC Heerenveen moet het zaterdagavond zonder clubtopscorer Sydney van Hooijdonk stellen in het uitduel met FC Twente. Ook spelmaker Thom Haye is nog steeds ziek.

Osame Sahraoui danst tussen de RKC'ers Yassin Oukili (links) en Shawn Adewoye door, vorige week zaterdag in het Abe Lenstra-stadion.

Osame Sahraoui danst tussen de RKC'ers Yassin Oukili (links) en Shawn Adewoye door, vorige week zaterdag in het Abe Lenstra-stadion. Foto: ANP/Gerrit van Keulen

Dat werd vrijdag duidelijk na de laatste training voor de 24ste competitiewedstrijd van Heerenveen dit seizoen, dit weekeinde in Enschede. Van Hooijdonk viel geblesseerd uit. Coach Kees van Wonderen was er al bang voor, meldde hij vrijdagmiddag. ,,In het bekerduel van woensdagavond met Feyenoord kreeg hij al last van zijn bovenbeen. Die wedstrijd heeft hij nog vol kunnen maken, maar vandaag op de training haakte hij alsnog af.