Syb van Ottele komt gevoelsmatig steeds dichter bij basisplaats SC Heerenveen

Syb van Ottele (links) in duel met Odysseus Velanas van FC Utrecht. FOTO ANP

Syb van Ottele kreeg van SC Heerenveen een halfjaar tijd om te wennen aan zijn nieuwe club. Nu is de talentvolle verdediger vastbesloten: hij wil de lijn doortrekken waarmee hij het vorige seizoen afsloot.

De 19-jarige Van Ottele kwam in de slotfase van de vorige jaargang tot drie wedstrijden in het eerste elftal van Heerenveen. ,,Dat was sneller dan gepland. Ik kreeg de kans, tot ik helaas in de uitwedstrijd tegen FC Emmen een rode kaart kreeg”, zegt de verdediger, die in januari overkwam van NEC.

Maar de speelminuten die hij kreeg smaken overduidelijk naar meer. ,,Deze voorbereiding is het aan mij om te laten zien dat ik er sta”, vervolgt Van Ottele. Hij vormde in de verloren oefenwedstrijd tegen FC Groningen (2-1) een centraal verdedigingsduo met Pawel Bochniewicz.

Van Ottele kan als defensieve middenvelder uit de voeten, maar speelt het liefste als centrale verdediger. ,,Als de trainer zegt dat ik op het middenveld als rechtsback moet spelen, doe ik dat gewoon. Maar centraal achterin voel ik met het prettigste. Sven van Beek is er nu bijgekomen. Een goede concurrent. Maar ik denk dat ik er dicht tegenaan zit. Ik wil die strijd aangaan. Daarvoor ben ik hier ook.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen