Sven van Beek wil ervaring en strijd toevoegen aan SC Heerenveen

Sven van Beek in het shirt van Feyenoord. FOTO ANP

Er waren andere clubs geïnteresseerd in Sven van Beek. Toch koos de 26-jarige centrale verdediger met volle overtuiging voor SC Heerenveen, waar hij een tweejarig contact ondertekende.

,,Heerenveen speelt het voetbal waar ik van hou”, zei Van Beek. ,,Ze hebben een goede selectie en spelen normaal gesproken met veel strijd, al vond ik dat laatste vorig jaar wat minder. Ik heb best wat meegemaakt bij Feyenoord en wil die ervaringen overbrengen op deze groep.”

Van Beek voegde zich dinsdagochtend bij de eerste selectie van Heerenveen, die momenteel op trainingskamp is in Garderen. ,,Ik heb met meerdere clubs gesproken. En dan ga je toch kijken naar wat uiteindelijk het beste bij je past. Ik heb Heerenveen altijd een mooie club gevonden. Met potentie om hoger te eindigen dan vorig seizoen. Daar wil ik zelf ook aan bijdragen.”

Blessures

De mandekker brak als 18-jarige door bij Feyenoord, maar werd de voorbije jaren geplaagd door blessures. Van Beek werd na de winterstop verhuurd aan Willem II. Hij leverde in Tilburg een belangrijke bijdrage aan de handhaving van de club. ,,Ik ben ook naar Willem II gegaan om te laten zien dat ik fit ben. Ik heb daar het plezier in het spelletje teruggevonden. Heerenveen is een mooie vervolgstap. Ik wil bewijzen dat ik uiteindelijk het niveau van de top-3 aan kan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen