Sven Botman redt punt voor SC Heerenveen tegen ADO Den Haag

SC Heerenveen speelde in november uit tegen ADO Den Haag. Dankzij een laat doelpunt van Sven Botman hield Heerenveen een punt over aan het duel: 1-1. FOTO ANP SPORT

SC Heerenveen speelde in november uit tegen ADO Den Haag. Dankzij een laat doelpunt van Sven Botman hield Heerenveen een punt over aan het duel: 1-1. FOTO ANP SPORT Foto: "ANP SPORT / Gerrit van Keulen"

Een laat doelpunt van Sven Botman zorgde ervoor dat SC Heerenveen zondag een punt overhield aan het uitduel met ADO Den Haag. De boomlange verdediger kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen: 1-1.

Botman maakte daarmee de achterstand van Heerenveen ongedaan, opgelopen door een benutte strafschop van Michiel Kramer. De spits van ADO mocht aanleggen nadat Sherel Floranus in het strafschopgebied een overtreding beging op Crysencio Summerville.

Zo kwam Heerenveen uiteindelijk goed weg in Den Haag, al was de puntendeling wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Groots was het allesbehalve wat Heerenveen in Den Haag liet zien en bovendien had de ploeg van Johnny Jansen de arbitrage niet mee. Meest discutabele moment voor rust was namelijk het afgekeurde doelpunt van Jens Odgaard. De Deense spits schoot in de 40ste minuut beheerst de 0-1 binnen, maar deed dat volgens het arbitrale trio in buitenspelpositie. Ook na de tv-herhalingen bleef het echter twijfelachtig of Odgaard daadwerkelijk buitenspel stond, toen Ricardo van Rhijn hem aanspeelde.

Schot Halilovic

De afgekeurde treffer van Odgaard was een van de spaarzame momenten van de verder nogal vlakke eerste helft. Tegenvaller voor Heerenveen was overigens het afhaken van Mitchell van Bergen. De vleugelaanvaller bleek toch niet volledig hersteld te zijn van het gewonnen bekerduel met Excelsior Maassluis (0-3). Alen Halilovic, die ook tegen de derde divisionist vanaf de aftrap speelde, stond daardoor in de basis.

Halilovic was dicht bij de openingstreffer; een schot van de Kroaat zeilde rakelings langs de paal. Vlak daarvoor kreeg ADO een enorme mogelijkheid via Michiel Kramer. De spits kreeg zijn hoofd echter niet voldoende achter een voorzet om de voorsprong binnen te koppen.

Slotoffensief

ADO werd dan ook voornamelijk gevaarlijk uit voorzetten en lange ballen op de ADO-spits, die met Sven Botman echter een tegenstander met een vergelijkbaar postuur trof. Aan de andere kant maakte Chidera Ejuke het de verdediging van ADO lastig. De Nigeriaanse dribbelaar had alleen te weinig oog voor zijn medespelers.

Heerenveen maakte een kwartier voor tijd bijna gelijk, toen een voorzet via meerdere ADO-verdedigers net naast ging. Het bleek de aanzet voor een slotoffensief, dat lange tijd niet van de grond kwam. Tot Sven Botman vlak voor tijd anders besloot: 1-1.

Lees hier het liveblog terug .