Supporters SC Heerenveen willen stadion uitverkopen tegen Ajax

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

Supporters van SC Heerenveen willen het Abe Lenstra-stadion virtueel uitverkopen voor de halve finale van de beker tegen Ajax.

Het plan is om zoveel mogelijk toegangskaarten van 5 euro per stuk te verkopen. Er zijn geen restricties op het aantal te kopen tickets per persoon. Het bekerduel met Ajax wordt op woensdag 3 maart gespeeld. De opbrengst gaat volledig naar Heerenveen.

,,Het wordt tijd dat wij als supporters iets gaan doen”, vertelt Albert Veen, samen met Daniël Bokma de initiatiefnemer van de actie. ,,Als je aan SC Heerenveen denkt, dan denk je aan bekervoetbal. Normaal gesproken leveren deze wedstrijden tonnen voor de club op. Nu komt er niets binnen. Daarom gaan we zelf voor de recettes zorgen.”

Steun van Feanfan en Heerenveen

Inmiddels zijn ook Feanfan en Heerenveen zelf bij de actie aangesloten. Kaarten kunnen via de websites van de supportersvereniging en de club worden besteld. Heerenveen stelt vijf gesigneerde wedstrijdshirts, vijf ballen en de gesigneerde keepershandschoenen van Erwin Mulder beschikbaar die onder de online bezoekers worden verloot.

,,Deze actie is niet origineel”, zegt Veen. ,,FC Groningen heeft vorig weekend hetzelfde gedaan toen ze bij ons op bezoek kwamen. Maar wij hopen onze bekeravond tegen Ajax aan te kleden tot een uniek festijn. Daarover wordt later meer bekend.”

De actie van de Groningen-supporters leverde 25.000 euro op. Veen: ,,Wij hopen absoluut op een hoger bedrag.”

Nieuws

Meest gelezen