Supporters Cambuur eisen dat stichtingsbestuur opstapt

Het Cambuurstadion. FOTO ANP

Twee supportersverenigingen van Cambuur willen dat het stichtingsbestuur opstapt. De voorgenomen aanstelling van Ype Smid maakt het bestuur ongeloofwaardig, vinden zij.

Het stichtingsbestuur heeft de gevolgen en de reacties op de voorgenomen aanstelling van Smid als voorzitter van de raad van commissarissen volledig onderschat. En de stem van de supporters is niet gehoord, schrijven Cambuur Culture en de MI-Side in een verklaring op Facebook. Als het bestuur maandag bijeenkomt voor een vergadering, moeten de bestuursleden hun verantwoordelijkheid nemen en hun positie beschikbaar stellen, aldus de verklaring.

Onrust

Nadat deze krant donderdagochtend de terugkeer van Smid bekendmaakte, brak er onrust uit binnen de club. Directeur Gerald van den Belt zou opstappen, twee leden van de raad van commissarissen kondigden hun vertrek aan. Zaterdagmiddag besloot Smid af te zien van een terugkeer ‘in het belang van de club’, aldus Smid in een verklaring die via de website van Cambuur bekendgemaakt werd.

Overleg

Of het stichtingsbestuur gehoor geeft aan de oproep van de supporters, is nog niet bekend. Voorzitter Cees Anceaux zei zondag dat er maandag overleg volgt met het bestuur. ,,Het verhaal zit natuurlijk ingewikkelder in elkaar dan nu beschreven.”

Van den Belt bevestigde zaterdag vanaf zijn vakantie-adres op Aruba dat hij bij Cambuur blijft.

Nieuws

menu