Supersportweekend met shorttrack, Derby van het Noorden, marathon en toptennis. Alle belangrijke wedstrijden op een rij

Bruggenloop in Rotterdam verplaatst naar volgend jaar ANP

Sportliefhebbers hebben een mooi weekend voor de boeg: op de hoogste niveaus worden in allerlei sporten belangrijke wedstrijden afgewerkt. Van shorttrack in Canada tot toptennis in Leeuwarden, maar ook de beste hardlopers in de Marathon van Rotterdam en de volgende voorjaarsklassieker in het wielrennen; de Amstel Gold Race.

Voetbal

De Oranjeleeuwinnen spelen vrijdag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus in de Euroborg. Aftrap 20.45 uur. De eredivisie heeft zondag om 12.15 uur de Derby van het Noorden op het programma met SC Heerenveen dat thuis FC Groningen ontvangt. Cambuur speelt later op de middag een uitwedstrijd tegen Vitesse. Kunnen de Leeuwarders de negatieve spiraal doorbreken?

Atletiek

De deelnemers aan de Marathon van Rotterdam starten zondag om 10.00 uur aan de voet van de Erasmusbrug. Worden de parcoursrecords verbeterd? Die staan bij de mannen op 02:03:36 (Europees record) vorig jaar gelopen door Bashir Abdi en 02:18:58 bij de vrouwen, in 2012 neergezet door Tiki Gelana.

Schaatsen

Van vrijdag tot en met zondag vindt het WK shorttrack plaats in Montréal (Canada). Het is de afsluiter van het olympisch seizoen. In eerste instantie was de titelstrijd gepland in het weekend van 18 tot en met 20 maart. Vanwege de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne is het toernooi met een maand uitgesteld.

Wielrennen

Op zondag staat de Amstel Gold Race op het programma. Die gaat om 10.20 uur van start bij de mannen, om 10.35 uur vertrekken de vrouwen. Zij worden even na 14 uur bij de finish verwacht, de verwachte finish bij de mannen is tegen 17.00 uur.

Auto- en motorsport

Het Formule 1-circus is neergestreken in Melbourne voor de Grand Prix van Australië. Racefans moeten de wekker zetten, want de wedstrijd wordt zondag om 7 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd verreden. Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer op Albert Park wordt geracet. Nog meer bulderende motoren: zondag is de Moto GP op het Circuit of the Americas, in Austin (Texas).

Tennis

Een bijzondere gebeurtenis voor tennisliefhebbers: zij kunnen een echte prof op een Leeuwarder baan bewonderen. Tennisteam ’t Nijlân is terug in de nationale hoofdklasse en heeft Sander Arends in de gelederen. De openingswedstrijd van het seizoen is zondag, thuis tegen Bussum. De proftennisser uit Leeuwarden zal in elk geval drie van de zeven speelrondes meedoen.

Golf

Liefhebbers van golf komen ook aan hun trekken dit weekend. Dan staat de de 86e editie van het Masters-toernooi op het programma, de eerste van de vier grote golfkampioenschappen voor mannen in 2022. Het toernooi wordt gehouden van 7 tot 10 april 2022 in de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia. Bijzonder is dat Tiger Woods hier zijn rentree maakt.

Nieuws

menu