Sugawara schiet AZ tijdens uitduel met Emmen naar nipte zege

Sugawara schiet AZ tijdens uitduel met Emmen naar nipte zege ANP

Met enige moeite heeft AZ de uitwedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. Een treffer van Yukinari Sugawara volstond uiteindelijk voor een nipte zege (0-1).

AZ herstelde zich van twee nederlagen op een rij tegen FC Utrecht (0-1) en Ajax (0-3). Voor Emmen komt degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie met de week dichterbij. De ploeg van trainer Dick Lukkien wacht nog steeds op de eerste competitiezege en staat met slechts 6 punten troosteloos onderaan.

AZ blijft in de race om de plaatsen die aan het einde van de competitie recht geven op deelname aan Europees voetbal. Voor de ploeg van trainer Pascal Jansen zou de tweede eindklassering ook als een prijs voelen. Die positie levert een plaats in de voorronde van de Champions League op.

AZ was sterker dan Emmen en kreeg de beste kansen. Albert Gudmundsson schoot op de paal en Calvin Stengs trapte de bal rakelings naast. Sugawara schoot eerst nog op de lat, voordat hij in de 71e minuut wel succes had.

Bij Emmen debuteerden doelman Michael Verrips en Paul Gladon in de basisformatie. Ook zij konden de hekkensluiter niet aan succes helpen. Emmen wacht al meer dan 390 minuten in de Eredivisie op een doelpunt.

Nieuws

menu