Succesvolle Bryan-tweeling stopt met tennissen

Succesvolle Bryan-tweeling stopt met tennissen ANP

De tweelingbroers Bob en Mike Bryan stoppen met tennissen. De 42-jarige Amerikanen gaan de geschiedenisboeken in als het meest succesvolle dubbelduo ter wereld. De 'Bryans' wonnen samen 119 titels, waaronder zestien grandslamtitels en olympisch goud in 2012.

"We voelen beiden dat dit het juiste moment is", zegt Mike Bryan, die 2 minuten eerder dan Bob ter wereld kwam, in de New York Times. "Op deze leeftijd kost het zoveel moeite om echt te kunnen meedoen. We houden nog steeds van het spelletje, maar we houden niet van al het werk dat nodig is om ervoor te zorgen dat ons lichaam daar klaar voor is."

De tweelingbroers trokken zich onlangs al terug voor de US Open, het grandslamtoernooi in New York dat komende week begint. Aanvankelijk zou dat hun afscheidstoernooi worden. "We gaan samen zitten en als we besluiten in 2021 terug te komen, dan zie je ons waarschijnlijk op de US Open van volgend jaar. Maar het kan ook zijn dat dit het was", zei Bob vorige maand.

De Bryans stonden samen 438 weken aan kop van de wereldranglijst in het dubbel. Mike Bryan veroverde in 2018 nog twee grandslamtitels met Jack Sock, toen zijn broer aan de kant stond met een heupblessure. De dubbelende tweeling kwam eind februari voor het laatst in actie op de ATP Tour. Bob en Mike Bryan wonnen toen het toernooi van Delray Beach.

Nieuws

menu