Suárez neemt in tranen afscheid van Barcelona

Suárez neemt in tranen afscheid van Barcelona ANP

Luis Suárez hield het niet droog toen hij donderdag afscheid nam van FC Barcelona, de club waarvoor de Uruguayaan sinds 2014 uitkwam. De aanvaller vertrekt naar Atlético Madrid nadat duidelijk was geworden dat hij onder de nieuwe trainer Ronald Koeman niet meer aan spelen zou toekomen. "Ik zal altijd fan blijven van deze club", zei Suárez. "Ik bedank de fans voor de liefde die ze me hebben gegeven en die ik nooit zal vergeten."

Suárez (33) maakte 198 doelpunten in 283 wedstrijden voor Barcelona en won dertien prijzen waaronder vier landstitels en de Champions League. "Ik vertrek trots als nummer 3 op de topscorerslijst aller tijden van de club. Ik weet niet hoe het zal zijn om tegen Barcelona te voetballen, tegen voormalig teamgenoten en vrienden. Maar we gaan het proberen en maken er het beste van."

Suárez, die eerder uitkwam voor FC Groningen, Ajax en Liverpool, maakte voor de persconferentie foto's met zijn familie in Camp Nou. Hij kreeg een bedankje van voorzitter Josep Maria Bartomeu. "Barcelona zal altijd een thuis voor jou blijven. Ik hoop dat we tegen de tijd dat je stopt met voetballen en de coronapandemie achter ons ligt, hier alsnog een afscheidswedstrijd kunnen houden", aldus Bartomeu.

Nieuws

menu