Stichting Draf- en Rensport stuurt brandbrief naar Sybrand Buma

Sfeerbeeld van het Victoria Park Wolvega.

Sfeerbeeld van het Victoria Park Wolvega. Foto: Bas Huybers - Huybers.com

De Stichting Draf- en Rensport heeft donderdag een brandbrief gestuurd aan Sybrand Buma, voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân.

,,Het voortbestaan van de sector staat op het spel'', schrijft Paul Mulder, voorzitter van de stichting, in de brief. De omzet van deze sport is door de coronacrisis stil komen te vallen. ,,Misschien realiseert u zich onvoldoende hoe desastreus de situatie is waarin wij ons bevinden, door het veto op het herstarten van onze activiteiten.''

In Wolvega gaan de paardenkoersen, of zoals ze bij het Victoria Park Wolvega zeggen ‘selectieproeven’ al tijden niet door. Dat kost veel geld, betoogden baanmanager Ralf Dekker en Ekko Kisjes (Raad van Advies) eerder al in de Leeuwarder Courant.

Lees ook [PREMIUM] Wanhopig op zoek naar het telefoonnummer van Buma

,,Iedere dag dat wij niet aan de slag mogen, vergroot de dreiging dat uniek cultureel erfgoed voorgoed verloren gaat'', vervolgt Mulder in zijn brief.

Hij vindt dat er weinig risico's zijn, omdat het een buitensport betreft en de 1,5 meter afstand is gegarandeerd. ,,Het is geen contactsport. De selectieproeven vinden in de buitenlucht plaats op een groot terreinoppervlak. Risico's voor de volksgezondheid als gevolg van onze activiteiten zijn daarom uitgesloten.''

De stichting gaat graag het gesprek aan met de Veiligheidsregio over hoe het nu verder moet met de draf- en rensport.