Filip Stevanovic is eindelijk van grote waarde voor SC Heerenveen: 'Ik ben altijd positief gebleven'

Filip Stevanovic viert zijn treffer tegen Willem II. FOTO ANP

Hij moest lang wachten op zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van SC Heerenveen. Tegen Willem II was het eindelijk zover voor Filip Stevanovic.

Met een fraai schot, vol precisie gemikt langs een verdediger van Willem II, zorgde de Servische linksbuiten voor de gelijkmaker. Ogenschijnlijk ingetogen vierde Stevanovic zijn treffer, maar van binnen brandde het vuur. Eindelijk. Dit was het moment waarop hij had gewacht. Een hoofdrol bij SC Heerenveen.

,,Voor mij is dit een ongelooflijk mooi moment”, sprak Stevanovic. ,,Ik ben de voorbije weken altijd positief gebleven en ben blij dat ik het team nu heb geholpen. Deze overwinning is belangrijk, want we zaten sportief in een moeizame periode.”

Druk

Stevanovic kwam met een daverende entree binnen bij Heerenveen. Hij debuteerde in de seizoenopener tegen Go Ahead Eagles, maar maakte vooral een week later indruk met een weergaloze assist op Tibor Halilovic tegen RKC Waalwijk. Vervolgens werd het echter steeds stiller rondom de huurling van Manchester City.

Hij kampte met een enkelblessure en kreeg corona tijdens een trip met Jong Servië. Bovendien legde Stevanovic, zo was de indruk van de technische staf van Heerenveen, zichzelf veel druk op. Johnny Jansen predikte geduld met de 19-jarige vleugelaanvaller, die onlangs al van grote waarde was in het bekerduel met AFC Amsterdam (1-2). Stevanovic zorgde als invaller voor de winnende treffer.

,,Ik heb persoonlijk een paar ups-and-downs gehad”, erkende Stevanovic. ,,Maar ik ben hard blijven werken voor het team. Vanuit de club heb ik ook altijd vertrouwen gevoeld. Gelukkig heb ik dat nu kunnen terugbetalen.”

Nieuws

Meest gelezen