'Statement maken ten koste van een gele kaart kan niet’ | WK-column Sherida Spitse

Gedurende het WK voetbal delen vier insiders hun kijk op Qatar met de lezers van deze krant. Vandaag: recordinternational Sherida Spitse.

LC-columniste Sherida Spitse, aanvoerster van het Nederlands vrouwenteam: 'Het is jammer en onbegrijpelijk dat aanvoerders op het WK de OneLove-band niet mogen dragen'.

LC-columniste Sherida Spitse, aanvoerster van het Nederlands vrouwenteam: 'Het is jammer en onbegrijpelijk dat aanvoerders op het WK de OneLove-band niet mogen dragen'. Foto Boudewijn Benting

Het is jammer en onbegrijpelijk dat aanvoerders op het WK de OneLove-band niet mogen dragen. Dat de FIFA onder druk van de Qatar-regering is gezwicht, maakt me verdrietig. Die band staat voor alles, voor vrijheid en tegen racisme; daar kan toch niemand tegen zijn? Je draagt met die band uit dat je voor gelijkheid bent en dat het normaal moet zijn dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Ik draag de band, getrouwd met Jolien en als moeder van twee kinderen, in elk geval met trots, zowel bij het Nederlands elftal als bij Ajax.

Nieuws

Meest gelezen

menu