Startstreep WK wielrennen 2021 onthuld in Antwerpen

Startstreep WK wielrennen 2021 onthuld in Antwerpen

Startstreep WK wielrennen 2021 onthuld in Antwerpen ANP

Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen heeft zaterdagochtend samen met onder meer UCI-voorzitter David Lappartient, Eddy Merckx en Johan Museeuw op de Grote Markt de startstreep van het WK van 2021 onthuld. Antwerpen werd zaterdagochtend als startplaats voorgesteld van het wereldkampioenschap wielrennen van volgend jaar. De organisatoren beloven voor de race, van Antwerpen naar Leuven, een echte Vlaamse koers op het allerhoogste niveau.

De organisatoren van het WK beloofden een wedstrijd "waarbij het 'Flandrien-gevoel' bij de wegritten van het WK wielrennen 2021 in Vlaanderen nooit veraf zijn." De Vlamingen gebruiken de term Flandrien voor de typisch strijdlustige wielrenners die schitteren in de Vlaamse wielerwedstrijden. "Als de aanloopfase achter de rug is, zal de intensiteit in het peloton hoog liggen om de een na de andere steile helling bij de eersten te beginnen. Voeg daar typische Vlaamse kasseien aan toe en je krijgt een echte Vlaamse koers, op het allerhoogste niveau."

Vlaanderen kreeg in 2018 de wereldkampioenschappen wielrennen van 2021 toebedeeld. De wegwedstrijden starten in Antwerpen en eindigen in Leuven, de tijdritten zijn tussen Knokke en Brugge.

De WK wielrennen van dit jaar vinden volgende week in afgeslankte vorm plaats in Imola in Italië. Hierbij worden alleen de tijdrit en wegwedstrijd bij de elite mannen en vrouwen verreden. Aanvankelijk zouden de WK plaatsvinden in Martigny en Aigle in Zwitserland, maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door.