Start van de tweede transferperiode: welke spelers komen naar Cambuur en Heerenveen?

Sieben Dewaele: ,,Ik heb een echte winnaarsmentaliteit." Foto FPh/Mustafa Gumussu

Door de coronacrisis is de transferperiode dit seizoen opgedeeld in twee blokken: van 1 tot en met 22 juli en van 5 augustus tot en met 7 oktober. Welke spelers haalden SC Cambuur en SC Heerenveen? En welke vertrokken er? Bekijk het in het overzicht hieronder.

SC Heerenveen

Technisch manager Gerry Hamstra heeft bij SC Heerenveen genoeg te doen komende zomer. Beide keepers zijn vertrokken, de linkerkant van de verdediging liep leeg door het vertrek van de gehuurde Sven Botman en transfervrije Daniël Høegh en in de spits heeft trainer Johnny Jansen met alleen de Noor Runar Espejord momenteel weinig opties.

Vooralsnog staan tegenover al die vertrekkers slechts twee nieuwkomers: keeper Erwin Mulder keert terug na drie jaar bij Swansea City te hebben gespeeld en middenvelder Sieben Dewaele wordt gehuurd van Anderlecht.

Deze week wordt verdediger Joaquin Fernandez gepresenteerd bij Heerenveen. Hicham Faik is bezig met een transfer naar een buitenlandse club.

SC Cambuur

Waar ze in Heerenveen nog het nodige werk te verrichten hebben om de selectie weer op peil te krijgen, wist Foeke Booy bij Cambuur het team van afgelopen seizoen grotendeels bij elkaar te houden. Zorgen waren er wel over de keepers- en spitspositie maar Sonny Stevens verlengde zijn contract en Robert Mühren komt nog een jaar op huurbasis over van Zulte Waregem.

Met de komst van Jasper ter Heide van Jong Ajax kreeg trainer Henk de Jong ook meer keuze op de rechtsback.

Nieuws

menu