Sprintersbal verwacht in Surhuisterveen: ook Mark Cavendish komt naar de jubileumeditie van de Profronde

De finish van 2012 in de Profronde van Surhuisterveen. Mark Cavendish troeft Peter Sagan af. Pieter Weening werd die avond derde. Foto LC/Jan de Vries

Naast Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen komt ook topsprinter Mark Cavendish dinsdagavond naar Surhuisterveen voor de jubileumeditie van de Profronde.

Cavendish was dit jaar niet in de Tour de France waardoor hij de Brit Eddy Merckx niet kon passeren in het recordlijstje van 34 etappezeges. Jakobsen en Groenewegen wonnen eerder deze maand wel een rit in de Ronde van Frankrijk.

Het wielercomité van Surhuisterveen had nog gehoopt Jonas Vingegaard aan het startveld te kunnen toevoegen, maar de Deense Tourwinnaar is morgenavond een van de gasten in de RTL4-talkshow Renze. De 40ste editie van de Profronde belooft daarom een sprintersbal te worden, omdat ook Mathieu van der Poel zich in Achtkarspelen meldt.

Andere bekende Tour-renners die meedoen in Surhuisterveen zijn Taco van der Hoorn, Martijn Tusveld en Bauke Mollema. Verder maakt Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn deel uit van het peloton en Koen Bouwman, de winnaar van de bergtrui in de Giro d’ Italia.

Cavendish is een oude bekende voor het wielerpubliek in Surhuisterveen. Hij zegevierde in 2012 door in de sprint op de Kolk de Slowaak Peter Sagan te verslaan.

,,Op dit moment zijn er nog diverse onderhandelingen gaande om renners naar Surhuisterveen te halen’’, vertelt wedstrijdcoördinator Erik Jager van het wielercomité. ,,Het gebeurde vaker dat op de dag van de wedstrijd de laatste handtekeningen werden gezet.’’

Nieuws

menu