Sportstad Heerenveen krijgt dak met 6700 zonnepanelen

FOTO ANP

Vanaf 1 december moeten er 6700 zonnepanelen op het dak van Sportstad Heerenveen liggen. Daaronder valt ook het Abe Lenstra-stadion.

Het bedrijf Zonel Energy heeft na een onderhandse aanbesteding de opdracht gekregen van Sportstad Heerenveen. Deze week wordt al begonnen met de klus. ,,Natuurlijk moet je het juiste gevoel bij een partij hebben”, zegt Sportstad-directeur Rinse Bleeker. ,,Wij vinden het bijvoorbeeld prettig om met een lokale partner samen te werken. Zonel Energy komt ook uit Heerenveen. Maar uiteindelijk geeft de prijs-kwaliteitverhouding de doorslag.”

GroenLeven, dat tot vorig seizoen hoofdsponsor was van Heerenveen, was een van de vier zonnepanelenleveranciers die in november vorig jaar waren aangeschreven. Dat Sportstad voor een ander bedrijf kiest is geen verrassing. Bleeker zei eerder al dat GroenLeven ,,significant duurder was dan de rest”.

,,Het heeft heel wat voeten in aarde gehad”, erkent Bleeker. ,,Gelukkig zijn we er na een lange zoektocht uitgekomen.”

De zonnepanelen komen op het dak van de noord- en zuidtribune van het Abe Lenstra-stadion te liggen. Verder komen er panelen op het dak van de sporthallen en het inline-skatecentrum.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport