Spits Zivkovic traint mee bij oude club FC Groningen

Spits Zivkovic traint mee bij oude club FC Groningen ANP

Richairo Zivkovic is terug bij FC Groningen. De 23-jarige spits traint voorlopig mee met de selectie van trainer Danny Buijs. Zivkovic heeft van zijn Chinese werkgever Changchun Yatai toestemming gekregen om zijn conditie op peil te houden bij de club waarbij hij eind 2012 als 16-jarige debuteerde in de hoofdmacht.

De Nederlandse jeugdinternational heeft nog een contract voor 1,5 jaar bij de ploeg die uitkomt op het tweede niveau in China. Omdat die competitie momenteel stil ligt, heeft Zivkovic gevraagd of hij bij Groningen mag meetrainen. Van een eventuele transfer naar Groningen is volgens de club momenteel geen sprake, al kan Buijs nog wel een spits gebruiken

Zivkovic speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Sheffield United. Hij kwam vijf keer als invaller in actie in de Premier League.

Jongste doelpuntenmaker

Met een leeftijd van 16 jaar en 332 dagen is Zivkovic de jongste doelpuntenmaker ooit van FC Groningen. De spits nam dat record over van Arjen Robben, de nu 36-jarige routinier die onlangs zijn profcarrière weer oppakte bij Groningen.

Na elf doelpunten in veertig wedstrijden stapte Zivkovic in 2014 over naar Ajax, maar een echte doorbraak bleef uit in Amsterdam. De aanvaller speelde op huurbasis voor Willem II en FC Utrecht en verhuisde in 2017 naar KV Oostende. Twee jaar later ging hij naar China.

Nieuws

menu