Spelers Cambuur onder de indruk van sfeer tijdens laatste training voor derby tegen SC Heerenveen: 'Prachtig hoe het hier leeft' | video

Spelers Cambuur onder de indruk van sfeer bij laatste training voor derby

Bij FC Groningen maakte hij wel eens wat mee voorafgaand aan duels met SC Heerenveen, maar de sfeer bij Cambuur tijdens de laatste training voor de Friese derby? ,,Next level”, zei middenvelder Daniël van Kaam na de oefensessie met veel vuurwerk en een paar duizend toeschouwers.

Gele en blauwe rookwolken, veel bengaals vuur, luid gezang en hartstochtelijke aanmoedigingen; aan passie en enthousiasme in het Cambuurstadion zaterdagochtend geen gebrek. De ploeg, donderdag nog in actie tegen Feyenoord (1-0), werkte een korte training af. Spelers en staf genoten zichtbaar van de entourage

.

.,Als nieuwe speler hoor je al snel na je komst al hoe de derby tegen Heerenveen leeft”, aldus Van Kaam, die deze zomer de overstap maakte van FC Groningen naar Cambuur. Ook de term ‘DKV’ (dertig kilometer verderop) werd hem duidelijk, vertelt hij. ,,De laatste weken ging en gaat het er ook steeds over. Dan hoor je van supporters: ‘Het duel met DKV, dat telt’. Prachtig hoe het hier leeft.”

De middenvelder en andere nieuwe spelers merkten vervolgens zaterdag hoe dat in de praktijk tot uiting kwam tijdens de traditiegetrouw druk bezochte laatste oefensessie van Cambuur voor de derby. ,,Mooie sfeer, bijzonder om zoveel toeschouwers bij een training te zien. Laat maar komen dat duel.”


Nieuws

Meest gelezen

menu