Sparta verslaat FC Groningen door late strafschop op Het Kasteel

Sparta verslaat FC Groningen door late strafschop op Het Kasteel

Sparta verslaat FC Groningen door late strafschop op Het Kasteel ANP

Sparta heeft tegen FC Groningen zijn derde competitiezege geboekt. De Rotterdammers van coach Maurice Steijn wonnen met 2-1 in eigen huis door in de slotfase een strafschop te benutten. Sparta klimt met 10 punten naar de voorlopige zesde plaats in de Eredivisie.

Sparta startte voor het eerst met Youri Schoonderwaldt in het doel. Ook Koki Saito stond voor het eerst in de basis. De Rotterdammers zetten de bezoekers in de openingsfase onder druk en leken op voorsprong te komen via aanvoerder Adil Auassar. Die schoot in tweede instantie binnen op een vrije trap van Vito van Crooij. Nadat de VAR minutenlang de beelden had bestudeerd, keurde scheidsrechter Danny Makkelie de treffer echter af wegens buitenspel.

FC Groningen kwam in de tweede helft wel op 1-0. Ricardo Pepi maakte zijn eerste Eredivisietreffer door op een voorzet van Isak Määttä binnen te koppen. Sparta zette daarna aan en kwam op gelijke hoogte via Sven Mijnans. Die liep zich bij een corner van Van Crooij goed vrij en kopte raak.

Makkelie gaf Sparta een strafschop na een sliding van Mike te Wierik op Tobias Lauritsen. De verdediger van Groningen leek de Noor niet te raken, maar Makkelie hield ook na het bekijken van de beelden vast aan zijn beslissing. Van Crooij schoot in de 90e minuut hard rechts binnen.