Spannende transferweek SC Heerenveen: Joey Veerman in beeld bij Southampton

Joey Veerman tijdens het duel van zijn club SC Heerenveen met VVV Venlo. FOTO ANP

Voor SC Heerenveen breekt een spannende slotweek van de zomerse transferperiode aan. Belangrijkste vraagstuk: kan de club Joey Veerman behouden?

De 21-jarige middenvelder staat in de belangstelling van Southampton. De Engelse middenmoter uit de Premier League zag Veerman de eerste competitiewedstrijden uitblinken in de eredivisie en wil mogelijk deze dagen zakendoen met Heerenveen.

Meerjarig contract

Logischerwijs zit Heerenveen niet te wachten op een vertrek van Veerman. Wat in het voordeel speelt van de club is de contractduur van de Volendammer. Heerenveen verlengde onlangs de verbintenis van Veerman tot de zomer van 2024. Een vertrek is alleen denkbaar als Southampton een bedrag wil betalen dat vermoedelijk nóg hoger ligt dan de 12 miljoen waarvoor Chidera Ejuke onlangs vertrok naar CSKA Moskou.

Maar bovenal hoopt Heerenveen dat Veerman dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion blijft, om pas over een jaar een transfer te maken. Volgens Johnny Jansen is dat ook het beste voor de ontwikkeling van Veerman. ,,Daar ben ik echt van overtuigd”, zei de trainer van Heerenveen, direct na de 1-0 overwinning op VVV-Venlo. ,,Ik ben super wijs met Joey. Hij is zó belangrijk voor ons. Maar als je het hebt over wat er soms in een wedstrijd wordt gevraagd – daar kan hij nog beter in worden.”

Bovenaan de ladder

,,Joey kwam een jaar geleden van FC Volendam naar ons”, vervolgde Jansen. ,,Hij stond bij die club bovenaan de ladder. Bij ons begon hij onderaan. Maar gaandeweg klim je – en momenteel staat Joey ook bij ons bovenaan de ladder. Dan wordt het interessant: hoe ga je daar mee om? Hij krijgt extra aandacht, met name in het veld. De weerstand neemt toe. Daar wordt hij alleen maar beter van.”

Heerenveen wil zelf ook nog handelen op de transfermarkt. De club zoekt nog naar een extra middenvelder – nog los van een eventueel vertrek van Veerman – en een tweede doelman.

Nieuws

menu