Spaanse spits Morata staat voor terugkeer bij Juventus

Spaanse spits Morata staat voor terugkeer bij Juventus

Spaanse spits Morata staat voor terugkeer bij Juventus ANP

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Juventus uitgekomen bij een oude bekende. De Italiaanse kampioen staat op het punt om Alvaro Morata weer vast te leggen. De 27-jarige Spanjaard arriveerde maandagavond op het vliegveld in Turijn en wordt dinsdag medisch gekeurd.

Morata speelde tussen 2014 en 2016 ook al voor Juventus. Hij veroverde met de 'Oude Dame' weliswaar twee landstitels, maar kwam zelf niet verder dan vijftien doelpunten in de Serie A. Morata keerde daarna terug naar Real Madrid. De spits verhuisde in 2017 naar de Engelse club Chelsea, maar verhuisde begin 2019 weer naar Madrid. Dit keer ging de 33-voudig international (zeventien goals) voor Atlético voetballen. Morata maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten in La Liga.

Juventus heeft een spits nodig na het vertrek van Gonzalo Higuaín. De club van onder anderen Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo probeerde het eerst bij Edin Dzeko (AS Roma) en Luis Suárez, maar de Uruguayaanse spits van Barcelona lijkt over te stappen naar Atlético. Morata zou dan van de Madrileense club naar Turijn gaan.