Spaanse golfer Garcia heeft na 3 jaar weer succes in VS

Spaanse golfer Garcia heeft na 3 jaar weer succes in VS ANP

Voor het eerst sinds zijn zege op de Masters van 2017 heeft de Spaanse golfer Sergio Garcia weer eens een overwinning geboekt op de Amerikaanse PGA Tour. De 40-jarige Garcia schreef het Sanderson Farms Championship op zijn naam. Met een birdie op de laatste hole pakte de Spanjaard de zege.

De Amerikaan Peter Malnati had zich door een knappe ronde van 63 slagen aan kop van de ranglijst genesteld, maar Garcia trok op de laatste holes de winst naar zich toe. Op de veertiende sloeg hij een eagle (-2) en de birdie op hole 18 leverde hem zijn eerste overwinning op de PGA Tour op sinds april 2017, toen hij het beroemde groene jasje veroverde op de Masters.

Garcia droeg zijn zege op aan zijn vader. "Hij komt uit een gezin met negen kinderen. Hij is twee broers verloren door Covid-19", aldus de golfer. "Aan het begin ging oom Paco dood, vorige week zaterdag ook oom Angel. Het is triest. Ik wilde dit toernooi daarom voor hen winnen." De Spanjaard won na zijn Masters-zege nog wel enkele toernooien op de Europese Tour, zoals vorig jaar het KLM Open.

Nieuws

menu