Spaanse doelman Casillas is nu echt gestopt

Spaanse doelman Casillas is nu echt gestopt ANP

Iker Casillas heeft nu ook officieel zijn voetbalcarrière beëindigd. De Spaanse doelman van FC Porto kwam al ruim een jaar niet meer in actie. Hij kreeg in mei vorig jaar een hartaanval en lag enkele dagen in het ziekenhuis. Casillas sloot een terugkeer op het veld de afgelopen maanden niet uit, maar hij heeft nu toch de keuze gemaakt om te stoppen.

De 39-jarige Casillas lichtte zijn beslissing toe in een lange brief, met daaronder de logo's van FC Porto, Real Madrid en de Spaanse bond. De 167-voudig international maakte dit seizoen officieel met het rugnummer 1 nog deel uit van de selectie van Porto, al stond hij niet meer op het veld.

De Spanjaard vertolkte als lid van de begeleidingsstaf een verbindende rol tussen de trainer en de spelers. Porto veroverde in eigen land de 'dubbel'. Zaterdag werd Casillas nadrukkelijk in de feestvreugde betrokken na het winnen van de Portugese beker. Aanvoerder Danilo Pereira wilde de beker pas in ontvangst nemen toen Casillas naast hem stond op het podium.

Casillas speelde het grootste deel van zijn carrière voor Real Madrid, waarmee hij drie keer de Champions League won. In 2015 stapte hij over naar Porto. Casillas stond in zijn carrière meer dan duizend wedstrijden onder de lat. Hij won met Spanje twee keer het EK en in 2010 de wereldtitel. Met een teen van zijn rechtervoet voorkwam Casillas toen een doelpunt van Arjen Robben in de WK-finale tegen Oranje.

Nieuws

menu