Snowboarder Van der Velden mist WK door blessure

Snowboarder Van der Velden mist WK door blessure ANP

Snowboarder Niek van der Velden moet het WK in maart noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De 20-jarige Brabander heeft zaterdag tijdens een training in het Oostenrijkse Flachauwinkl een blessure aan het rechteronderbeen opgelopen. Omdat hij ook de twee laatste wereldbekers van dit seizoen zal missen komt het voor kwalificatie voor de Winterspelen van Peking aan op de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen 2021-2022.

"Niek heeft een scheurtje in de syndusmose opgelopen, een band tussen het scheen- en kuitbeen", vertelt Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse skibond. "Hij zal er zeker vier tot zes weken uit zijn en mist dus het WK." Dat wordt gehouden in het Amerikaanse Aspen van 10 tot en met 16 maart.

Van der Velden hoeft geen operatie te ondergaan. De uit Nispen afkomstige snowboarder, actief op de onderdelen slopestyle en big air, was de pechvogel bij de Winterspelen van Pyeongchang in 2018. Kort voor zijn wedstrijd op de slopestyle liep hij een zware armbreuk op waardoor een optreden met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de tribune niet door ging.

Nieuws

Meest gelezen

menu