Snel duidelijkheid over huur SC Heerenveen en Sportstad

Het Abe Lenstra-stadion en Sportstad-gebouw in Heerenveen. FOTO ANP

Sportstad Heerenveen en SC Heerenveen verwachten op korte termijn duidelijk te kunnen geven over een mogelijke huurverlaging van het Abe Lenstra-stadion.

SC Heerenveen betaalt Sportstad jaarlijks een huursom van 2,4 miljoen euro, exclusief onderhoudslasten. De club wilde dit voorjaar, aan het begin van de coronacrisis, dat bedrag met ruim 1 miljoen verlagen.

Sportstad heeft weliswaar begrip voor de situatie van Heerenveen, dat de grootste huurder is. Maar de organisatie heeft ook haar eigen problemen. ,,Wij hebben ook last van corona”, zegt algemeen directeur Rinse Bleeker. Zo zijn evenementen en competities afgelast, is de horeca gesloten en wordt slechts een derde van de fitnesscapaciteit gebruikt.

Uitstel van betaling zou een scenario kunnen zijn. Maar Heerenveen moet bovenal aan Sportstad uitleggen waarom een korting op de huur noodzakelijk is. En in het verlengde daarvan: op welke onderdelen kan de club zelf besparen?

Stappen gezet

Volgens Cees Roozemond, algemeen directeur van SC Heerenveen, heeft de club op dat laatste vlak ,,al enorme stappen gezet.” Roozemond: ,,Zowel wedstrijd- als niet-wedstrijdgerelateerd. We hebben gesneden in de personeelskosten en een loonoffer gebracht. En dus blijft de huur over. Het is voor de continuïteit van de club noodzakelijk dat we die naar beneden brengen.”

Sportstad en Heerenveen komen vermoedelijk op korte termijn met een gezamenlijk standpunt naar buiten. Bleeker: ,,De club kan niet eindeloos voorstellen neerleggen en wij kunnen deze niet eindeloos in beraad nemen. Het is goed als daar straks een ei over wordt gelegd.”

Nieuws

Meest gelezen