Volleybalsters Sneek kampen na krappe zege op koploper met gemengde gevoelens

Spelverdeelster Nynke Oud bereidt een aanval voor namens Friso Sneek.

Spelverdeelster Nynke Oud bereidt een aanval voor namens Friso Sneek. Foto: Dijks Media/Henk Jan Dijks

Dat koploper Utrecht met 3-2 werd verslagen, leidde niet tot euforie bij de volleybalsters van Friso Sneek. ,,We hebben een punt laten liggen’’, aldus trainer Harry van den Brink.

In een weer volle Sneker sporthal was het voor de neutrale toeschouwer genieten van een boeiende wedstrijd in de play-offs tussen twee titelkandidaten. ,,Het publiek stond op de banken, maar als coach kijk je er met andere ogen naar’’, zei Van den Brink. ,,Het gevoel dat we niet twee, maar drie punten hadden kunnen pakken, overheerst.’’

Sneek won zaterdagavond via de setstanden 25-18, 23-25, 25-22, 22-25 en 15-11. ,,In de tweede en vierde set anticiperen we net niet snel genoeg op situaties die Utrecht ons oplegt. De omschakeling duurt een rally of twee te lang’’, aldus Van den Brink. ,,Dan pakt zo’n goede tegenstander door, terwijl wij ze het gevoel hadden kunnen geven dat er hier niets te halen viel.’’

Duur puntverlies weet Van den Brink, want elk punt telt in deze spannende play-offs, die twee ploegen moet voortbrengen die de finale om het kampioenschap gaan spelen. Waar titelhouder Sliedrecht lijkt af te haken, werpt Zwolle zich op als stuntploeg.

,,Het is ongelooflijk spannend en dan treffen we Utrecht deze maand ook nog twee keer voor de beker. We leven van wedstrijd naar wedstrijd’’, aldus Van den Brink. Sneek speelt zaterdag thuis tegen Apollo.