Sneek Wit Zwart naar de zaterdag

Eindelijk weer zege Sneek Wit Zwart

Amateurvoetbalvereniging Sneek Wit Zwart zal vanaf volgend seizoen alleen nog met een prestatief elftal op zaterdag uitkomen. De leden gaven het bestuur vrijdagavond tijdens de online gehouden algemene ledenvergadering fiat om het al opgestarte traject voort te zetten.

,,We willen de leden er zoveel mogelijk bij betrekken”, zei Michel Rietman, die als nieuwe voorzitter werd gekozen. ,,Daarom hebben we ze om een mandaat gevraagd. Het is een historische beslissing, waaruit een eerder gehouden enquête ruim zestig procent van de ondervraagde leden achterstaat.”

De Snekers zijn nu nog zowel op zaterdag (derde klasse) als zondag (eerste klasse) met prestatieteams actief, maar daaraan komt volgend jaar een einde. ,,We gaan nu het beleidsplan uitvoeren, met als doel om over drie jaar in de eerste klasse zaterdag te voetballen”, aldus Rietman. ,,Daarna gaan we met spelers, trainers en jeugdleden in gesprek over hoe we dit concreet vorm gaan geven.” De vereniging ziet naar eigen zeggen maatschappelijke ontwikkelingen, die onder andere leiden tot verminderde bereidheid om op de zondag te spelen, als een van de belangrijkste aanleidingen voor de verschuiving. Daarnaast financiert de club momenteel drie eerste elftallen (zondag, zaterdag en VR1), iets wat op de lange termijn onbetaalbaar dreigt te worden. Het recreatievoetbal op zondag blijft gewoon bestaan.

De algemene ledenvergaderingen van Sneek Wit Zwart en Black Boys stemden ook in met de overgang van de leden van Black Boys naar Sneek Wit Zwart. De overstap vindt plaats met ingang van 2021. Black Boys ziet geen toekomst voor haar vereniging en heeft zich tot doel gesteld om het 100-jarig bestaan in 2024 te mogen vieren en de vereniging daarna op te heffen.

Nieuws

menu