Slot kritisch op AZ: we doen het zelf

Slot kritisch op AZ: we doen het zelf ANP

Trainer Arne Slot vindt dat AZ het puntenverlies bij Fortuna Sittard volledig aan zichzelf te wijten heeft. "Het is niet zo dat dit ons overkomt, we doen het zelf", zei Slot. De Alkmaarders moesten in de zesde minuut van de blessuretijd de 3-3 van Zian Flemming incasseren.

"Bij die laatste twee tegengoals hadden we geen druk op de bal, ze konden daardoor zomaar binnenschieten", aldus Slot. "Als je 3-1 voor staat en je geeft dat nog weg, dan verlies je heel dure punten. Vorige week was een gelijkspel tegen PEC Zwolle het maximaal haalbare, omdat we zo lang met tien man speelden. Maar nu gaven we het zelf weg."

Aanvoerder Teun Koopmeiners oordeelde eveneens dat AZ de problemen over zichzelf af had geroepen. "We zakten te ver terug. Dan roep je het over jezelf af. Het is dan bijna wachten op zo'n moment dat iemand vrij kan inschieten. Dat zoiets vlak voor tijd gebeurt, is heel zuur", aldus Koopmeiners, die naar verluidt in de belangstelling staat van de Engelse club Leeds United. "Dat is aan de clubs. Ik ben daar na zo'n wedstrijd echt niet mee bezig." Slot wilde bij FOX Sports ook niet reageren op de geruchten over zijn captain. "Dat is wel het laatste waaraan ik nu denk. Ik ben vooral teleurgesteld dat we hier met slechts 1 punt weg gaan."

Nieuws

menu