Skriniar schiet Slowakije op EK langs tiental Polen

Skriniar schiet Slowakije op EK langs tiental Polen ANP

Slowakije is het EK 2020 tegen Polen begonnen met een overwinning. De ploeg van bondscoach Stefan Tarkovic won in Sint-Petersburg met 2-1 van de Polen, die de wedstrijd met tien man beëindigden na de tweede gele kaart voor Grzegorz Krychowiak. Milan Skriniar maakte de winnende goal voor de Slowaken.

Slowakije speelde zonder Feyenoord-spits Robert Bozenik, die buiten de selectie was gelaten. Tomas Suslov van FC Groningen viel in de tweede helft in.

Waar Polen in de eerste helft Slowakije onder druk probeerde te zetten, kwamen de Slowaken er soms gevaarlijk uit. Het resulteerde in de 18e minuut in de 1-0 voor Slowakije. Robert Mak dribbelde langs twee Poolse verdedigers en schoot op doel. De bal ging via de paal en via de hand van keeper Wojciech Szczesny in het doel.

Eerste minuut

De Polen zochten naar de gelijkmaker, maar sterspeler Robert Lewandowski die met 41 competitietreffers voor Bayern München een uitstekend seizoen kende, kwam er niet aan te pas tegen de door Skriniar geleide defensie.

Meteen in de eerste minuut na de rust trok Polen de stand gelijk. Mateusz Klich stuurde met een steekbal Maciej Rybus vooruit, die voorgaf op Karol Linetty. Die aarzelde niet en tikte binnen.

Voorsprong

Polen zette aan voor meer, maar raakte Krychowiak kwijt, die na een tweede gele kaart als eerste speler op dit EK van het veld moest. Vlak daarna bezorgde Skriniar Slowakije opnieuw de voorsprong. Uit een corner schoot de verdediger van Inter hard binnen.

Jan Bednarek schoot nog net naast en ook topschutter Lewandowski kon in de slotfase een nederlaag voor Polen niet meer afwenden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport