Sjors Ultee ziet volwassenheid als enige winst bij SC Cambuur: 'Iedereen had alle reden om te buigen en te barsten'

Sjors Ultee voorafgaand aan dewedstrijd tussen FC Emmen en SC Cambuur.

Sjors Ultee voorafgaand aan dewedstrijd tussen FC Emmen en SC Cambuur. Foto: ANP/Cor Lasker

Met twee rampzalige verliespartijen heeft SC Cambuur een vreselijke week achter de rug. Trainer Sjors Ultee is daarom na een gelijkspel tegen FC Emmen vooral blij met de volwassenheid van zijn ploeg.

„Ik heb aangegeven dat iedereen – juist in deze week, met twee hele zware tikken – alle reden had om te buigen en te barsten. Dan was het vandaag slappe hap geweest”, vertelt Ultee. „Dat we er vandaag zo staan maakt me trots op de volwassenheid, dat is waar ik sinds mijn komst op gehamerd heb.”

Cambuur hield het achterin dicht, gaf weinig kansen weg, maar creëerde zelf ook amper iets. „Maar het was vandaag zo typisch geweest om 1-0 te verliezen in blessuretijd. Met een groep die geen vertrouwen heeft, die een vreselijke week heeft gehad. Dat dat niet gebeurt, dat geeft vertrouwen”, stelt de trainer.

Maar dat kansen wel afgemaakt moeten worden onderstreept hij ook. „Het plan hebben we goed uitgevoerd, we hebben weinig kansen weggegeven. Maar dan moet je wel gewoon op voorsprong komen”, zegt Ultee. Hij doelt op de levensgrote kans van Jamie Jacobs, die de bal voor het inschieten had, maar de bal op de voeten van keeper Mickey van der Hart schoot.