Sjors Ultee gefrustreerd na kansloze nederlaag van Cambuur tegen Sparta: 'Dit is een sport voor mannen, niet voor kinderen'

Trainer Sjors Ultee geeft zijn ploeg aanwijzingen in de wedstrijd tegen Sparta.

Trainer Sjors Ultee geeft zijn ploeg aanwijzingen in de wedstrijd tegen Sparta. Foto: ANP/Cor Lasker

Gefrustreerd was trainer Sjors Ultee tijdens en na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Weer liet Cambuur zich volledig de kaas van het brood eten en had het zelf niks in te brengen.

„Die frustratie zit er nog het meeste in dat ik geen voetbal zie”, zegt de trainer. „Voetbal is geen sport om leuk te tikken. Het is een sport voor mannen, geen kinderen.”

Hij doelt met name op het eerste doelpunt. Na een mislukt hakje van Jamie Jacobs nabij de vijandelijke zestien kan Sparta zo doorlopen en staat Cambuur helemaal verkeerd. Niemand grijpt in als Tobias Lauritsen aanlegt en de bal in de rechter bovenhoek schiet. „Je hebt daar drie of vier momenten om in te grijpen en dat doe je niet. Voetbal gaat om momenten en op die momenten moet je er staan”, aldus Ultee.

Het ontbeert de ploeg volgens de trainer niet aan inzet. „Maar tussen inzet en voetbal begrijpen zit een verschil. Daarin kun je van Sparta veel leren: zij maken geen domme fouten”, stelt Ultee. „Je moet goed voetballen en op momenten er staan. Momenten dat je iemand ondersteboven moet gooien.”

Maar ook over de tweede en de derde goal valt genoeg te zeggen. Over keeper João Virginia bij de tweede goal, wanneer de keeper de bal zo in de voeten van Sven Mijnans schiet. Dat zag er niet best uit, weet Ultee ook: „Dat heeft iedereen gezien, ik ook.” En over de strafschop: „Je geeft op een hele naïeve en overdreven manier een penalty weg. Typerend.”