Sjinkie Knegt keert terug in nationale shorttrackploeg: schaatser uit Bantega geselecteerd voor World Cup in Dresden

De laatste keer dat Sjinkie Knegt (helmnummer 25) in actie kwam, was op het NK in Leeuwarden, op nieuwjaarsdag. Foto: ANP/Olaf Kraak

Sjinkie Knegt krijgt een nieuwe kans zich te onderscheiden in de nationale shorttrackploeg. De schaatser uit Bantega is geselecteerd voor de World Cup van Dresden

Die wereldbekerwedstrijden staan van 3 tot en met 5 februari op de kalender. Knegt werd vorige week buiten de ploeg gelaten voor de Europese kampioenschappen in Gdansk. In die Poolse havenstad wonnen de Nederlandse mannen toen onder meer het goud op de aflossing. Jens van ‘t Wout (Sintjohannesga) werd daar bovendien twee keer Europees kampioen op een individueel nummer.

Knegt moet de resterende World Cups alle zeilen bijzetten om zich in de WK-ploeg te rijden, begin maart in het Zuid-Koreaanse Seoul. Daarvoor zijn de weekenden in Dresden en Dordrecht (een week later, op 10, 11 en 12 februari) belangrijk.

De laatste keer dat de schicht uit Bantega zich liet zien was op nieuwjaarsdag in Leeuwarden. Toen lukte het hem niet zich te plaatsen voor het EK. Knegt kampte toen naar eigen zeggen met een rugblessure die hij een paar weken eerder had opgelopen tijdens wereldbekerwedstrijden in Kazachstan.

In de vrouwenploeg voor Dresden, die wordt aangevoerd door de Heerenveense Suzanne Schulting, keert Rianne de Vries terug in het team. De shorttrackster uit Akkrum was reserve voor het EK.

Nieuws

menu