Sjinkie Knegt gediskwalificeerd op 1000 meter

Sjinkie Knegt FOTO ANP

Sjinkie Knegt is gediskwalificeerd op de 1000 meter. De schaatser uit Bantega kwam in de kwartfinale in contact met de Amerikaan John-Henry Krueger en werd door de jury uit de wedstrijd gehaald.

Knegt begon zijn race achteraan, maakte snel twee plaatsen goed, en moest in het slot langs de Amerikaan om bij de eerste twee te eindigen. Dit deed hij volgens de jury onreglementair.

,,Volgens mij deed ik het gewoon hartstikke goed en was er niks aan de hand", zegt hij in een reactie tegenover de NOS. ,,Een heel bijzondere call. Ik had het niet verwacht."

,,Ik werd gewoon volledig overklast bij de start. Dat zag ik zelf niet aankomen, maar dan moet je wat anders verzinnen", gaat hij verder over zijn matige opening.

Toch blijft de verbazing bij Knegt: ,,Ik snap zelf ook niet wat hier gebeurt. Naar mijn idee is dit een goede inhaalactie. Volgens mij hadden ze wat goed te maken met de Amerikaan, die er in de 1500 meter onterecht uit werd gehaald."

Bij de vorige Winterspelen in Sotsji verzekerde Knegt zich nog van brons op de 1000 meter. In Pyeongchang behaalde de 28-jarige pupil van coach Jeroen Otter een week terug zilver op de 1500 mete r.

De Laat

Itzhak de Laat redde het ook niet op om door te dringen tot de laatste acht. Een misslag halverwege de race wierp hem terug naar de laatste plaats. De Aldeboarnster eindigde uiteindelijk achter de Canadees Girard en de Italiaan Confortola.

Nieuws

Meest gelezen