Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting steunen zieke shorttrackster Lara van Ruijven: 'Blijf vechten #panterlara'

Lara van Ruijven.

De kritieke toestand van shorttrackster Lara van Ruijven maakt veel indruk op haar ploeggenoten. Op sociale media steken ze hun ploeggenote een hart onder de riem. ,,Blijf vechten #panterlara.”

De 27-jarige Van Ruijven werd afgelopen week ernstig ziek opgenomen in een Frans ziekenhuis. De diagnose was een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen. Ze verkeert nog steeds in kritieke toestand en vertoont geen tekenen van herstel.

Sjinkie Knegt zegt: ,,Blijf vechten, wereldkampioen.” Haar teamgenoten Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof, met wie Van Ruijven olympisch brons pakte, plaatsen foto's van de Haagse shorttrackster. ,,Blijf vechten lieve Laar, we houden van je”, schrijft Schulting. ,,Vecht zoals jij dat kan”, voegt Van Kerkhof nog toe. En haar ploeggenoot Rianne de Vries reageert met ,,Lieve Lara, hou vol en blijf vechten!''

Ook de Zuid-Koreaanse Kim A-lang reageert op het nieuws dat Van Ruijven in het ziekenhuis ligt. ,,Kom op Lara, je kan het.” Het blijft niet bij steunbetuigingen uit het shorttrack. Baanwielrenster Elis Ligtlee, schaatser Douwe de Vries en burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen reageren eveneens. Van Ruijven woont in verband met haar sport in Heerenveen.

Vanwege die complicaties heeft Van Ruijven twee operaties ondergaan, maar die hebben niet tot verbetering van haar situatie geleid. Ze verblijft nog altijd op de intensive care, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden.

,,Lara vecht momenteel voor haar leven”, zegt bondscoach Jeroen Otter. ,,Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport