Sipke Hulshoff wordt assistent-bondscoach van Nederlands elftal

Sipke Hulshoff.

Sipke Hulshoff. FOTO ANP

Sipke Hulshoff voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn toch al mooie trainersloopbaan. De uit Twijzel afkomstige trainer wordt assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.

De 47-jarige Hulshoff gaat zijn werkzaamheden combineren met zijn rol als assistent-trainer bij Feyenoord. Hulshoff begint op 1 januari 2023 aan zijn nieuwe job in Zeist, waar hij assistent wordt van Ronald Koeman. ,,Ik ben Feyenoord dankbaar dat zij ervoor open staan om mijn functie bij de club met die van assistent-trainer bij het Nederlands elftal te combineren”, laat Hulshoff in een eerste reactie weten op de website van Feyenoord. ,,Het beste van twee werelden, aangezien ik me bij Feyenoord en deze staf enorm op mijn plek voel en deze mogelijkheid bij Oranje ook graag aan wil grijpen.”

Hulshoff werkt sinds vorig seizoen bij Feyenoord. Hij was in zijn eerste jaar verantwoordelijk voor de beloften van de Rotterdamse club, maar stond ook geregeld op het veld bij de eerste selectie van Arne Slot. Hulshoff maakte deze zomer promotie, door steevast bij het eerste elftal te worden betrokken. Eerder werkte Hulshoff onder meer als assistent-trainer bij FC Volendam en SC Cambuur. Hij was in Leeuwarden ook interim-trainer, samen met Arne Slot.