Materiaalman Paul Jansen van SC Cambuur denkt nog elke dag aan zijn overleden voorganger 'Siepie': 'Dan groet ik hem even'

Materiaalmannen, ze zijn de drijvende kracht achter een club. Altijd als eerste aanwezig en als allerlaatste weg. Zes jaar geleden overleed oud-materiaalman Siep Lijzenga van SC Cambuur. Zijn opvolger Paul Jansen ziet dat hij steeds meer van ‘Siepie’ overneemt.

Materiaalman Paul Jansen pompt de ballen op in het Cambuurstadion. Op de achtergrond een foto van zijn overleden voorganger Siep Lijzenga. "Ik groet hem altijd nog even."

Materiaalman Paul Jansen pompt de ballen op in het Cambuurstadion. Op de achtergrond een foto van zijn overleden voorganger Siep Lijzenga. "Ik groet hem altijd nog even." Foto: Henk Jan Dijks

Op 5 mei 2017 overleed Siep Lijzenga plotseling op 72-jarige leeftijd. Hij was op de fiets onderweg naar zijn broer toen hij zich niet lekker voelde, keerde huiswaarts en zakte aan de keukentafel in elkaar. Een schok ging door de hele club: iedereen hield van ‘Siepie’ en Siep hield van Cambuur.