Siem de Jong vreest schouderblessure en laakt wisselvalligheid SC Heerenveen

Siem de Jong. FOTO ANP

Siem de Jong viel tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (0-2) uit met een schouderblessure. ,,Het zit niet lekker”, zei de aanvallende middenvelder van SC Heerenveen met een van pijn vertrokken gezicht.

Vanzelfsprekend was het nog te vroeg voor een diagnose, vlak na de teleurstellende wedstrijd van Heerenveen tegen PEC Zwolle . Wel zei De Jong dat hij denkt aan de aanhechting van een spier of pees bij het gewricht.

‘Niet goed genoeg’

Naast zijn schouderkwetsuur baalde De Jong van de nederlaag tegen PEC Zwolle. ,,We hebben niet hetzelfde gebracht als tegen Ajax (1-2 verlies, red.) FC Groningen (0-2 winst). Toen voetbalden we iets meer vanuit de omschakeling. We hebben tegen PEC Zwolle wel een paar kansjes gecreëerd, maar het was niet goed genoeg”, zei De Jong.

,,De wisselvalligheid in ons spel, dat moet eruit”, vervolgde De Jong. ,,We hebben ook duels gespeeld waarin we wel lieten zien dat we goed kunnen voetballen. Maar als het nét niet loopt, of als we nét niet goed staan op het veld, dan hebben we niet het vernuft om de oplossing te vinden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen