Siem de Jong verruilt SC Heerenveen transfervrij voor De Graafschap en keert terug bij oude club

SC Heerenveen-speler Siem de Jong. FOTO ANP

Siem de Jong vervolgt zijn loopbaan bij De Graafschap. De 33-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van SC Heerenveen, waar hij de voorbije anderhalf jaar onder contract stond.

De Jong tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen in Doetinchem. De Graafschap eindigde als negende in de eerste divisie.

Met De Graafschap keert De Jong terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. Hij werd als jeugdspeler opgenomen in de opleiding van Ajax. Vervolgens voetbalde hij onder meer voor PSV en Newcastle United en kwam hij tot zes interlands voor het Nederlands elftal.

De voorbije anderhalf jaar speelde Siem de Jong bij Heerenveen. Hij was in 46 competitieduels vier keer trefzeker, maar moest voornamelijk genoegen nemen met een rol als invaller. De Jong was bovendien vaak blessuregevoelig.

,,Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer. Mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren”, aldus De Jong in het persbericht van De Graafschap.

Nieuws

menu