Siem de Jong ervaren of te oud? 'Stijn Schaars werd bij ons ook nog international'

Siem de Jong. FOTO ANP ANP

Johnny Jansen is uiterst content over zijn nieuwste aanwinst Siem de Jong. ,,Dit is een jongen die van een hoger niveau komt en veel ervaring heeft. Hopelijk kan hij ons verder helpen”, aldus de trainer van SC Heerenveen.

De Jong moet zijn eerste trainingen nog afwerken bij Heerenveen. Maar volgens Jansen is het glashelder: met de zesvoudig international van het Nederlands elftal heeft Heerenveen een directe versterking binnengehaald.

,,We zijn hartstikke blij met zijn komst”, aldus Jansen. ,,We hebben een paar gesprekken met Siem gevoerd. Daaruit bleek dat hij veel kennis van het spel heeft. Siem is een heel intelligente jongen, die voor onze groep een uitstekende speler is. Bovendien heeft hij veel ervaring. Daar willen we volop van gebruikmaken. Of hij een rol kan vervullen zoals Stijn Schaars dat een paar jaar geleden heeft gedaan? Daarvoor ken ik Siem nog niet goed genoeg. Maar dat is wel het ideaalplaatje.”

Structuur

Technisch manager Gerry Hamstra maakte eveneens de vergelijking met Schaars. ,,Een 31-jarige voetballer wordt in Duitsland als een ervaren jongen bestempeld. In Nederland ben je dan een oude man. Toen we Stijn Schaars haalden, waren er dezelfde discussies als nu. En uiteindelijk werd Stijn bij ons nog international.”

Volgens Hamstra zorgt de komst van De Jong voor meer structuur in het elftal. ,,Daarmee bedoel ik dat hij een heel ervaren, slimme voetballer is. Hij zorgt ervoor dat de boel op het veld bij elkaar blijft. Siem is voor ons een topspeler.”

Nieuws

menu