Shorttracksters bij WK probleemloos naar finale op aflossing, mannen in B-finale

Suzanne Schulting (r), Yara van Kerkhof (m) en Selma Poutsma (r) in actie tijdens halve finale op de 3000 meter relay tijdens het WK Shorttrack in Zuid-Korea.

Suzanne Schulting (r), Yara van Kerkhof (m) en Selma Poutsma (r) in actie tijdens halve finale op de 3000 meter relay tijdens het WK Shorttrack in Zuid-Korea. Foto: ANP/Iris van den Broek

De shorttracksters hebben bij de WK in Zuid-Korea de finale bereikt op de aflossing. In de halve finale bleven Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof met afstand de teams van Canada en de Verenigde Staten voor.

Velzeboer, Schulting en Poutsma hadden nog geen uur eerder alle podiumplekken bezet op de 500 meter. Velzeboer prolongeerde in Seoul haar wereldtitel. Schulting pakte zilver, nadat ze eerder zaterdagochtend al de wereldtitel op de 1500 meter had veroverd.

Mannen naast finaleplek

De mannen grepen naast een finaleplek. In een halve finale met veel positiewisselingen en een communicatiefout bij de Nederlandse ploeg eindigden Itzhak de Laat, Jens van ‘t Wout, Sjinkie Knegt en Friso Emons als derde, achter Canada en China. Slotrijder Van ‘t Wout protesteerde na afloop vanwege hinder door zijn Chinese concurrent, maar dat leverde geen aanpassing aan de uitslag op, waardoor er de B-finale rest voor het Oranje-viertal.

De A-finales van de aflossing volgen zondag aan het einde van de dag. De B-finale wordt vroeg op de dag verreden.