Shorttrackster Suzanne Schulting genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Suzanne Schulting. ANP

Suzanne Schulting is opnieuw genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Dat maakte sportkoepel NOC*NSF zondag bekend. De shorttrackster won de prijs ook al in 2018.

Schulting behaalde dit jaar olympisch goud op de 1.000 en 3.000 meter aflossing en zilver op de 500 meter. Bij de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar zijn schaatsster Irene Schouten en wielrenster Annemiek van Vleuten haar concurrenten.

In de categorie Sportman van het Jaar dingen schaatser Thomas Krol, baanwielrenner Harrie Lavreysen en Formule 1-coureur Max Verstappen mee naar de winst.

Shortlist

Nadat er eerder een uitgebreide shortlist was gemaakt heeft de vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor voor iedere categorie drie kandidaten gekozen. Er zijn ook prijzen voor de Sportploeg van het Jaar, de Paralympische sporter en de Coach van het Jaar.

De stemming vindt digitaal plaats op 19 en 20 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, coaches brengen hun stem uit voor de beste coach. In een live-uitzending van de NOS worden de prijzen op woensdag 21 december uitgereikt.

Nieuws

menu